Endüstriyel Raf Taşıma Kapasite Raporu

Endüstriyel raflar, soğuk şekillendirilmiş ve birbirine geçmeli olarak imal edilip projelendirilen iş ekipmanlarından biridir.

raf taşıma kapasite raporu


Endüstriyel raflar yıllar geçtikçe kullanım ile birlikte taşıma kapasiteleri azalabilmektedir. Bunun bir çok nedeni bulunmakla beraber, en önemli nedenleri arasında ekipman çarpması(Forklift çarpması vb.) olabilmektedir. Ayrıca civata-somun, emniyet pimi gibi elemanların gevşemesi veya düşmesi gibi nedenler sistemin statiğini etkilemektedir.

Rafların taşıma kapasitesi raporu, durgun durağan ve dinamik olarak hesaplanabilmektedir. Durgun durağan yük altında yapılan çalışmalar deprem-sismik yük veya diğer hareketli yüklerin sisteme etkisinin göz ardı edildiği sadece dikeyde etkiyen sabit yüklerin hesaplanmasıdır.

Fakat raf statik hesaplama raporu veya taşıma kapasite raporu bunun yerine dinamik yüklerin ve sismik yüklerin de sisteme etkimesinin katılması gerekmektedir.

Rafların taşıma kapasitesi, rafların elemanlarının kesitine göre değişebilmektedir. Kullanılan ayak profilleri, travers kesitleri, diyagoneller ve ayak pabuçları gibi bir çok eleman taşıma kapasitesini etkileyebilmektedir.

Ayrıca raf deprem çaprazı da raf statik analizini etkilemektedir.

Siz de raflarınızın raf taşıma kapasite raporu ve periyodik kontrolleri için bize ulaşabilirsiniz.


Mail: info@kapasitemuhendislik.com

0 Yorumlar