Polietilen Raf Ayak Koruyucu

 Endüstriyel raf sistemleri, depolama süreçlerinde birçok farklı tip barındırmaktadır. Ülkemizde en çok kullanılan raf sistemi sırt sırta (Back to back) raf sistemi olup, diyagonel, ayak ve traverslerden oluşmaktadır.

polietilen raf ayak koruyucu


Endüstriyel rafların kurulumu statik ve dinamik hesapların yapılmasının ardından gerçekleştirilmesi gerekli olup, yılda en az 1 kez periyodik raf kontrollerinin de yapılması iş sağlığı ve güvenliği açısından şarttır.

Özellikle forklift vb. kaldırma iletme ekipmanlarının çarpmaları sonucu raf ayaklarında deformasyonlar oluşur ve bu rafların kapasitesini önemli ölçüde düşürmektedir. Ayaklardaki deformasyon sınırı aşılması halinde raflara yükleme dahi yapılmamalıdır.

Sistemin taşıyıcı olan raf ayaklarının korunması içinde bir çok önlem alınabilir. Fakat bunlar arasında en efektif ve maliyet açısından en uygun olanı polietilen raf ayak koruyucusudur.

Polietilen raf ayak koruyucuları özellikle kırılmaz olması ve çarpmalara karşı dayanıklı olması tercih edilmesi açısından en önemli etkenlerden biridir. Ayrıca uzun kullanım ömrü olması tercih sebeplerini arttırmaktadır.

Polietilen esnek raf ayak koruma bariyerleri ve diğer tüm ayak koruyucular için bizimle iletişime geçebilir ve teklif alabilirsiniz.

0 Yorumlar